Netejar i mantenir un parquet laminat

Top Parquet » Netejar i mantenir un parquet laminat
Mopa

Benvinguts, un article més, al nostre blog de Top Parquet. Al llarg de les nostres publicacions, anem aprofundint en diferents aspectes que es troben estretament lligats al nostre treball com a instal·ladors de parquet. Hem parlat, amb anterioritat, sobre la neteja i manteniment de terres d’aquesta mena, però existeixen gran quantitat de materials i, per tant, opcions a considerar. Cadascuna, amb les seves propietats que les fan exclusives i, lògicament, diferents a l’hora d’afrontar el seu tractament.

Els terres laminats, també coneguts com tarimes flotants, són una opció cada vegada més present en milers d’espais. Llars, negocis… Tots advoquen per la increïble qualitat, calidesa i comoditat que aquests ofereixen, creant zones d’autèntic confort. Per tenir cura de la neteja d’aquest tipus de fustes, hem de prestar atenció a les seves qualitats. Al ser materials compostos per derivats de fusta i resines de melamina d’alta pressió, no necessiten ser “acuchillados” ni envernissats, però, de la mateixa manera que la resta de parquets, cal vetllar per un bon manteniment d’ells i tenir unes cures -mínimes- en la seva neteja diària. Per això avui, aprofundim en el tema i us mostrem com netejar i mantenir els terres laminats.

Com netejar el parquet laminat

El primer que hem de tenir present en la neteja dels sòls laminats és que, encara que són un tipus de paviment format -en la seva majoria- per resines artificials, part de la seva composició conté fibres originals de fusta. Això vol dir que, coneixent les propietats de la fusta natural, us hem de recordar que tota neteja en aquest tipus de paviments (naturals i artificials) ha de ser SEMPRE amb poca humitat. L’excés d’aquesta repetidament en el laminat, pot ocasionar que pateixi un deteriorament impossible de solucionar. Com experts en la instal·lació i reparació d’aquests tipus de sòls, la nostra recomanació general és que utilitzeu la mopa -o fregona- humides, no mullades, i apliqueu productes neutres que fugin de l’acidesa dels molts químics que contenen alguns dels netejadors específics que podeu trobar al mercat. Aquests provoquen el deteriorament de la capa protectora del terra laminat, cosa que, lògicament, no ens interessa si volem gaudir de tots els avantatges que ofereix aquest parquet.

Per desfer-vos de la pols superficial, la millor solució és fer ús de l’aspirador o, com dèiem, directament, utilitzar la mopa. En qüestions pràctiques i per ser ràpids i àgils, realment, l’aspiradora és la solució ideal. No obstant això, també volem advertir-vos que si no aspireu amb la delicadesa necessària, podeu causar danys en les làmines de terra i que aquestes es vegin afectades pel frec continu.

Si el que us preocupa, realment, és netejar degudament el terra i que aquest quedi lliure de les taques que es fan amb el temps, la millor solució és donar-li bé amb una fregona/mopa de qualitat, el més escorreguda possible. En tema productes, ja us hem advertit abans de ser conscients d’usar netejadors neutres i poc sabonosos. I, no oblidar, que és important vetllar per tenir cura de la rutina de neteja. No n’hi ha prou amb recordar-se d’això de tant en tant, sinó de ser constants per evitar que la brutícia s’acumuli i atendre les necessitats del parquet. Per això, us recomanem fer neteja cada setmana.

Si el problema ve donat ja perquè, sense voler, s’han produït taques més complicades, la nostra recomanació, si són superficials, és que apliqueu amb molt de compte una mica d’alcohol sobre la zona afectada. No heu de témer per la seva eliminació ja que en aquests casos, no espatllareu el terra. Quan acabeu d’eliminar la taca, el millor és que netegeu la zona amb la fregona ben escorreguda i una mica de sabó. En casos més extrems, realment, us aconsellem recórrer als vostres instal·ladors de confiança i analitzar la situació per determinar quin és el mètode més oportú per eliminar el contratemps.

Un truc casolà que funciona molt bé per netejar els terres i també per donar-li aquest toc especial que permeti veure’ls nets i brillants, com si fossin nous, aportant, a més, aquesta sensació de neteja real; és afegir a l’aigua un petit toc del suc d’una llimona. Sentireu a dir, també, que el vinagre blanc (un producte de neteja domèstica molt recurrent) pot ser una mesura oportuna. En realitat, pot ser efectiu sobre taques molt difícils. Podeu dissoldre un tap de vinagre per cada litre d’aigua, però, apliqueu aquesta barreja únicament sobre l’àrea afectada. El vinagre conté àcid acètic i ja hem dit que els àcids hem d’evitar-los.

Si teniu qualsevol consulta sobre la neteja del vostre parquet, no dubteu a posar-vos en contacte amb els nostres experts i deixar-nos ajudar-vos en aquesta tasca tan necessària.