Característiques del parquet

Top Parquet » Característiques del parquet
Salón de parquet con grandes ventanales con mucha luz

Ens encanta la nostra feina, per això al nostre blog de Top Parquet, podeu anar trobant publicacions amb informació sobre ell i de la nostra principal debilitat/passió: el parquet. Avui, per seguir endinsant-nos en aquest món, volem parlar-vos d’ell i del major de tots els seus avantatges: les grans característiques de les que gaudeix.

En anteriors entrades hem parlat dels diferents tipus de parquet que hi ha, doncs encara hi ha molta confusió al respecte de al que a sòls es refereix. Com ja us hem explicat, parquet i sòl laminat no són el mateix, i entre les possibilitats que ens ofereix el parquet, cada varietat té el seu particular tret. Però, si és cert que, el parquet, com a tal, gaudeix d’unes peculiaritats que són comunes entre les diferents opcions.

Definició de parquet

Per refrescar la memòria, recordar que cal tenir clar el terme i evitar possibles confusions. Quan parlem de materials exclusivament de fusta, podem usar la paraula parquet. La definició exacta diu que és un: “revestiment de sòl de fusta amb una capa superior de gruix mínima de 2,5 mm”. Això vol dir que qualsevol altra superfície de fusta amb un gruix inferior a aquests 2,5 mm, no és un terra de parquet autèntic.

Normalment aquests sòls de parquet es componen de tres o quatre capes, depenent del fabricant. Per ordre invers, de la més exterior a la més interior són:

– Primera capa: La visible i sobre la qual ens desplacem. És la capa de l’acabat i sol portar diverses capes d’envernissat que permeten que aquest sigui més resistent a cops, impactes, rascades… Gràcies a aquesta pel·lícula protectora el manteniment de la superfície és més fàcil.

– Segona capa: És una capa de fusta superficial massissa, disponible en gran varietat d’estructures i tonalitats. Aquesta capa es pot polir i amb això aconseguim poder donar un altre acabat.

– Tercera capa: La capa principal que aporta estabilitat i durabilitat a terra. Com a nucli, a més d’aquestes propietats, absorbeix les tensions perquè el sòl no es deformi. Sol ser d’una fusta resistent i més econòmica.

– Quarta capa: Capa base. Contraxapat l’objectiu del qual és reforçar la funció que ja realitza la tercera capa; que el terra no es deformi i mantingui el seu aspecte i estructura.

Avantatges del parquet

Per acabar, anem a fer una ullada a les característiques que defineixen el parquet. Gràcies a tots els beneficis que ofereix, s’ha consolidat com una opció freqüent entre les possibles per esdevenir el terra perfecte, no només a casa, sinó en varietat d’instal·lacions on vulgui col·locar-se.

– Ofereix autenticitat i unicitat. Com cada peça prové de fusta natural els nusos i vetes dels seus dibuixos no es repeteixen en altres lames.

– Aporta benestar per ser un material natural.

– Els seus acabats i textures transmeten sensacions vinculades als estats en contacte amb la natura (calidesa, lluminositat…).

– Dota qualsevol espai d’elegància.

– És molt resistent.

– És viable i compatible amb tot sistema de calefacció i/o refrigeració.

– El parquet pot ser restaurat després del pas del temps i recuperar l’aspecte que tenia el primer dia.

A Top Parquet gaudim fent la nostra feina, instal·lant i reparant parquet. Si esteu buscant una empresa especialitzada que garanteixi la instal·lació dels vostres terres de fusta, no ho dubteu més i contacteu amb nosaltres, estarem encantats d’aconsellar-vos en tot el que necessiteu per satisfer-vos en l’apropiada instal·lació de parquet per als vostres espais.