Manteniment domèstic del parquet

Top Parquet » Manteniment domèstic del parquet
Chica limpiando parquet con guantes y un paño

El parquet és un tipus de superfície que, en els últims temps, ha adquirit un gran protagonisme i la seva instal·lació en sòls de tot tipus, no ha deixat de créixer. Llars, però també despatxos i oficines, fins i tot negocis del sector comercial o de la branca de l’hostaleria. Les grans característiques que defineixen al parquet han possibilitat aquest fet i justifiquen la seva imparable popularitat. Una de les claus, més enllà de tots els seus beneficis tècnics, és que té un molt fàcil manteniment, de manera que no hem de recórrer a professionals per gaudir-ne com el primer dia; nosaltres mateixos podem aconseguir-ho amb una mica d’atenció. Això sí, davant de qualsevol imprevist i necessitat de reparació, llavors hem de contactar amb experts que s’encarreguin de revisar el problema i posar-li solució.

Netejar parquet a casa

El parquet és una superfície que s’ha d’enfrontar a cops, ratllades, esquitxades o vessaments i, com no, a la brutícia; des de la pròpia acumulació de pols, com la portada per totes aquelles persones que trepitgen aquest terra. Hem de vetllar, en tot moment, per un parquet net i, per a això, podem utilitzar diversos mètodes.

Per començar amb l’apropiada neteja d’aquest terra, el primer que hem de fer és retirar tots els trastos que tinguem pel mig: mobles, catifes, joguines, roba, etc. Un cop tinguem l’espai preparat, podem procedir a passar la mopa -suaument- per tota la superfície del parquet. D’aquesta manera retirarem aquesta pols que, com dèiem, s’adhereix a ell; adeu a les pelusses, pèls i altres rastres. Ara, és el moment de procedir a la neteja.

Ja hem parlat, amb anterioritat al nostre blog, de les contraindicacions i els perills pels que hem de cuidar el parquet davant la humitat. Recordeu que es tracta de netejar-lo i, lògicament, utilitzarem productes líquids i aigua, però evitem ofegar la fusta en ells. Existeixen productes específics per a aquesta tasca. Així, d’una banda, podem diluir aquests en aigua i fregar de manera habitual, posant aquesta especial atenció que us reclamem.

Altres cures per a la neteja del parquet

Si volem, realment, mantenir el nostre parquet com el primer dia, haurem de seguir un manteniment correcte constant. Per exemple, aspirar cada setmana a fons i/o passar la fregona ben escorreguda, són consells bàsics. També, és possible que de tant en tant necessiteu tractar-lo amb cera o oli especial, una forma d’hidratar la fusta de forma adequada.

A més, és important protegir-ho del sol durant les hores de major exposició, sobretot a l’estiu, i controlar la humitat de l’espai on es troba quan es succeeixen aquests canvis climatològics tan dispars. Un excés d’humitat pot provocar que aquest es corbi i, per contra, si és molt poca, pot esquerdar-se. I, finalment, no oblidem que no realitzar un manteniment apropiat i estar atents a les amenaces que el parquet pot patir, incorre en la temptativa de veure com aquest es deteriora ràpidament (quan es caracteritza per tenir una llarga durabilitat) i que haguem de reparar , fins i tot, reposar-lo, per haver fet cas omís a aquestes recomanacions. No oblideu el corc i els tèrmits, dos insectes que s’alimenten de la fusta dels nostres espais i que poden realitzar danys considerables en superfícies d’aquest tipus.